NHL: Na hokejovom fronte nie je ani po 4 týždňoch výluky nič nové

13.10.2012 Celý región

New York 13. októbra (TASR) - Komisár hokejovej NHL Gary Bettman sa od stredajšieho krátkeho stretnutia so šéfom hráčskej asociácie Donaldom Fehrom nerozprával. Výluka pokračuje a dohoda je v nedohľadne. Po dvoch dňoch rokovaní sa zástupcovia ligy a hráčov v piatok nestretli a neexistuje ani plán ďalších rozhovorov.

"Hovorili sme spolu. Nič však nie je naplánované," povedal zástupca komisára NHL Bill Daly. Medzi vyjednávajúcimi stranami stúpa nespokojnosť, keďže výluka začína svoj piaty týždeň trvania. Prvé regulérne zápasy sezóny sa mali odohrať vo štvrtok. Aréna Staples Center v Los Angeles si bude musieť počkať na moment, keď ku stropu vytiahnu transparent, pripomínajúci ich víťazstvo Stanleyho pohára z predchádzajúcej sezóny. "Králi" mali slávnostný moment naplánovaný na piatkový večer pred zápasom s New Yorkom Rangers.

NHL doteraz zrušila zápasy, ktoré sa mali odohrať do 24. októbra. Očakáva sa, že čoskoro sa zrušia ďalšie, pretože nová kolektívna zmluva sa ani nečrtá. Počas rokovaní, ktoré skončili vo štvrtok, sa vyjednávači opäť venovali len sekundárnym témam ako sú dopingové testy, kontrakty a iné právne záležitosti. Hlavný problém sa totiž týka prerozdelenia príjmov NHL medzi hráčov a kluby.

Liga aj únia spravili doteraz pre dohodu málo a zdá sa, že v októbri sa hokej pod hlavičkou NHL hrať nebude. Podľa Dalyho NHL prišla po zrušení predsezónnych duelov o 100 miliónov amerických dolárov. Ďalšie straty sa odhadujú na 140-150 dolárov. Informovala agentúra AP.
 

Vyberte región